Thursday, February 17, 2011

Aku insan lemah...


 Ya Allah..betullah..selemah-lemah iman itu hanya mampu beristighfar di dalam hati..sesungguhnya aku ini hambaMu yang lemah Ya Allah..aku sedang melalui detik2 kelemahan iman itu Ya Allah..

Saat mendengar perbuatan maksiat itu begitu dekat diceritakan ke telingaku..aku terkaku, apa yang harus aku lakukan Ya Allah..sungguh aku tidak mampu untuk menegur, pada firasatku, kalaulah ibu bapa mereka tahu..sudah pasti mereka akan bersedih..tapi aku silap, ya ternyata aku silap dalam membuat tafsiran..

Saat mendengar ibu bapa mereka tidak kisah mengenai hal tersebut, aku terus beristighfar..apa lagi yang mampu aku katakan..jika ibu bapa sendiri tidak kisah akan perangai anak2 mereka, siapalah aku untuk menegur..

Aku jadi sedih..salah siapa???
Sewajarnya ibu bapalah yang mencorakkan anak2 mereka ke arah kebaikan..jika yang basic itu pun mereka tidak mampu..tidak perlu lah untuk menudingkan jari ke arah anak2 jika mereka melakukan perkara yang lebih dasyat lagi..

Sungguh aku kesal mereka dibesarkan dalam keluarga sebegitu..mana hilangnya nilai2 Islam dalam diri ibu bapa sekarang..jika hanya ingin berkahwin, tetapi tidak ingin membesarkan anak2 dengan nilai2 Islam..baik tidak payah berkahwin, kerana sesungguhnya kalian2 amat bersalah kepada Rasulullah dengan meramaikan umat yang tidak beriman kepada Allah dan Rasulnya...Astarghfirullahal azim..

Ampunkan kami Ya Allah..kami khilaf..mungkin kerana dakwah kami tidak sampai kepada mereka...

No comments:

Post a Comment