Wednesday, November 23, 2011

The Picture of Life

Kadang2 bila tengah serabut dengan test, presentation & assignment..mesti akan rasa nak pi melancong kat mana2..haha, pelik kan saya ni. Tu la..orang lain dah start keje, tapi saya masih lagi bergelumang dengan nota2 pelajaran. Ini la pengorbanan kalau sambung double degree (Law Shariah). InsyaAllah, semua ini akan dibayar oleh Allah dikemudian hari. Amin :)

Sesungguhnya hidup ini persinggahan, diri ini selalu buat silap & lalai dengan urusan duniawi. Terkadang lupa akan pelabuhan akhirat. Astargfirullahal azim li wa lakum..ampun kan kami wahai Tuhan kami.

When it comes to muhasabah part..saya akan cari port2 yang tenang untuk berfikir..menikmati alam, bercakap dengan Tuhan. pastu cari picture2 yang cantik yang menenangkan jiwa.This is my HOBBY ok !

I'm a visual person..whenever I look at something..I will remember something. That's how I deals with this life..am I too weird? For no reason I uploaded these beautiful pictures, then I started to think about some valuable things behind the pictures..I wish I could be there..uhuh ^_^



nice :)


How I wish I could be here..while reading a book ^_^


 I love them..muahh !



 I like the scenery so much !


Lady always loves flowers. No more words to say ! ('',)

Saturday, November 12, 2011

Cucunde ! Finally you get married..alhamdulillah


Lubna & Raden
 




 Lubna Mohd Fakhruddin..atau cucunde ni sahabat saya semenjak matrik. Kami satu bilik semasa di matrikulasi uia pj dulu. Orangnya cantik dan baik. Bilik 308 A mahallah Zainab Jahsyi adalah tempat pertemuan kami. Semasa hari pendaftaran hanya Kak Nur & Abg Ayie yang menemani Lubna sebab parents dia bekerja kat Mesir. Kak Nur ni kakak angkat Lubna, dia juga orang ganu macam saya. Sejak dari tu, kami menjadi akrab..saya panggil dia cucunde kerana saya ni nende. haha, lawak kan..macam panggilan dalam istana pulak. kami bertiga, saya, neera dan lubna..masing2 ade gelaran masing2..saya lahir paling awal maka jadilah saya nende, neera jadi bonda dan lubna jadi cucunde.

Cucunde ni anak perempuan sorang dalam family, maka majlis perkahwinannya dijalankan dengan penuh meriah baru2 ini, tetapi masih menjaga batas2 syarak. Alhamdulillah, tiada majlis bersanding seperti yang lazimnya dilakukan sesetengah masyarakat melayu kita. Alunan zikir mengiringi pengantin masuk ke dewan majlis. Saya suka sangat ! ^_^

Cuncunde dah jadi milik orang sekarang, tak leh dah nak lepak bilik nende suka2 ati lagi..huhu, takpe, moga rumah tangga cucunde & suami diberkati Allah..moga mendapat anak yang soleh & solehah. Amin.

With Love,
 Nende ( Mar )


 Stage makan beradap yang comel & simple ^_^












 Pengantin bersama family Raden


Pengantin bersama family Lubna